fbpx
Connect with us

Љубов и секс

Вреди ли втората шанса после раскинувањето?

Многупати сме биле сведоци дека некои врски прекинале, само за по некој период повторно да заживеат, па дури и посилни од претходно. Сепак, многумина воопшто не би дале уште една шанса на поранешен партнер.

Знаејќи дека периодот по раскинување може да биде пеколен, дури и за оној кој раскинал, многу лица се враќаат токму тогаш кај поранешниот партнер. Некогаш ваквото однесување е сосема оправдано, што дури и може да се каже дека вреди да дадете уште една шанса, но само ако:

  1. Причината за раскинување не била сериозна

Секоја причина којашто не е поврзано со неверство, изгубена доверба или насилство, заслужува да биде размислена уште еднаш. Ви пречела некоја карактеристика или однесување? Или пак лошо сфатена шега? Изладете ја главата и двајцата и поразговарајте. Тогаш ќе видите дали врската заслужува уште една шанса.

  1. Раскинавте цивилизирано

Според некое непишано правило, врските кои завршиле цивилизирано, може и да се обноват. Со самото тоа што сте седнале двајцата и сте разговарале очи во очи, вие сте покажале меѓусебна почит кон односот кој го имате. Но, доколку сте раскинале со СМС-порака, телефонски повик, агресивни испади, навреди и повишување глас, тогаш на смирувањето не треба ни да помислувате.

  1. Немало навредливо однесување од која било страна

Некогаш, однесувањето на еден од партнерите ги намалува шансите за смирување. Иако во целиот тој емоционален хаос и страдање е нормално да влегувате од врска во врска и да бидете гледани со друштво од спротивниот пол, ако сакате помирување, контролирајте го своето однесување.

  1. И понатаму постои емоционална поврзаност

Колку подобро сте се познавале еден со друг, толку поверојатно е дека во даден момент ќе почнете да си недостигате. А кога и двајцата партнери си недостигаат еден на друг, тогаш обновувањето на врската е логична акција. Но, доволно е само еден од вас да не го чувствува ова, за сите обиди за смирување да пропаднат во вода.

  1. Можноста за простување

Меѓусебното простување е многу важно кога сакате да обновите некој однос. Во таков случај, треба да ја затворите „црната тетратка“ со сите грешки на партнерот и да не го вадите минатото „низ нос“ секогаш кога ќе дојде и до најмала кавга.

loading...
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement
Advertisement