Неработната недела може да го уништи македонското стопанство

Стопанската комора денеска одржа панел-дискусија на која учество земаа и претставници од различни индустрии и бизниси, а се дискутираше за предлогот недела да биде неработен ден за сите.

Според нив, ваквата одлука би го уништила македонското стопанство, бидејќи недела е еден од најпрометните денови за повеќе бизниси, а уште повеќе може да придонесе и за затворање на одредени работни позиции и отпуштање на работници, со што би се зголемила невработеноста.

Тие сметаат дека треба да се остави на самиот работодавец да ги регулира слободните денови на вработените, според динамиката на работата.

loading...

Останати вести

Битиќи: Угостителите за свадби не се ставени во ист кош со другите

admin

Повторно силен земјотрес во Петриње

admin

Телеграм ја затвори „Јавна соба“

admin