Почна чистењето на опожарениот Глобал

Рано утрово, екипи на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со расчистувањето на остатоците од пожарот во струмичкиот Трговскиот центар Глобал.

Во расчистувањето се вклучени 70 вработени, машини за чистење, како и возила за подигање на смет.

Расчистувањето би требало да заврши до петок, а потоа ќе се започне со санација на опожарениот дел од Трговскиот центар.

Во големиот пожар, беа зафатени повеќе дуќани, но и голем дел од пазарот кој се наоѓа во Глобал.

loading...

Останати вести

Полицијата казнила 243 возачи во Скопје

admin

Д-р Караџовски позитивен на коронавирус

admin

Буфон испишува нови страници во историјата на ЛШ

admin