Швајцарска железница од која ќе ви се стегне стомакот

Швајцарија нуди живописна планинска природа и на многу места таа е достапна само со железница, бидејќи теренот е стрмен и непристапен.

Поради тоа, постојат многу специјални линии со воз, за патниците да ја запознаат Швајцарија уште подобро и да ги погледнат дури и нејзините најскриени точки.

А како тоа функционира во пракса? Погледнете го следното видео, кое во исто време ќе ве остави без зборови, но и ќе ви предизвика пријатна мачнина во стомакот, поради одредени делови каде со голема брзина се искачува или спушта по многу стрмни делови од Алпите.

loading...

Останати вести

Кристализираниот мед е безбеден за јадење, иако не ви е привлечен за око

Elena Daskalova

Празничен меден колач (РЕЦЕПТ)

Elena Daskalova

Како алкалната исхрана го одржува вашето здравје?

Elena Daskalova