Connect with us

Магазин

Банкок најпосетуван град, го посетиле над 21 милион туристи

Тајландскиот Банкок според Global Destination Cities indeks е најпосетуваниот град во светот со 21,37 милиони туристи. На второто место е Лондон, а по него се Париз и Дубави.Од градовите во регионот Истанбул е на осмото место.

1. Банкок
2. Лондон
3. Париз
4. Дубаи
5.Њујорк
6. Сингапур
7. Куала Лумпур
8. Истанбул
9. Токио
10.Сеул

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Актуелно