Косовската полиција заплени аресенал оружје кај Блаце

Косовската полиција заплени поголема количество оружје во Генерал Јанковиќ, во близина на косовско-македонската граница, кај Блаце.

Според полицијата запленети се автоматска пушка АК-47, две пушки М-48, една ловџиска пушка,14 пешадински мини, 13 рачни гранати, 2.472 куршуми разни калибри,двогледи, ножеви и 30 шаржери за муниција.

Во акцијата е уапсен А.В.(37), кому судија во претходна постапка му одредил мерка притвор во траење од 48 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *