Connect with us

Магазин

За 10 години на улиците ќе има 10 милиони Тесла возила

За 10 години ќе има 10 милиони Тесла возила на улиците, се наведува во прогнозата на американската инвестициска банка Морган Стенли.

Аналитичарот во Морган Стенли Адам Џонас ја претстави глобалната проекција на растот на бројот на електричните автомобили на Тесла на патиштата, заклучно со 2040 година.

Според таа прогноза, во 2028 година во светот ќе се возат 10 милиони возила на Тесла, додека границата од 20 милиони автомобили на овој калифорниски произведувач ќе биде надмината во 2035 година. Доколку се исполнат прогнозите, на патиштата ширум светот во 2040 година ќе се движат дури 32 милиони возила на Тесла.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Актуелно