Connect with us

Актуелно

МВР викендов ќе издава лични карти

Сите одделенија за управни работи на МВР денеска и утре, на денот на локалните избори, ќе работат и ќе издаваат лични карти на граѓаните.

Сите барања за издавање лична карта, оштетена, изгубена или украдена по законски спроведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални одделенија за управни работи при министерството за внатрешни работи и тоа само доколку подносителот не поседува биометриска патна исправа.

Барањата за лични карти ќе се примаат и одобруваат итно заклучно со денеска попладне до 16:30 часот. Утре, на денот на изборите, одделенијата за управни работи ќе работат само за издавање на лични карти во периодот од 7:00 до 19:00 часот.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Актуелно