Connect with us

Свет

Ураганот Офелија ќе ја погоди Ирска

Ураганот Офелија, преку Атлантскиот океан се движи кон Европа. Прва може да биде погодена Ирска, кон почетокот на следната недела.

Ураганот веројатно ќе го погоди западниот брег на Ирска во понеделник, но метеоролозите се надеваат дека додека да пристигне до европскиот брег веќе нема да има сила на ураган.

Офелија е првиот ураган што ќе го погоди европското тло по 1961 година.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Актуелно