Обвинителството отвори 13 предистражни постапки за изборни нерегуларности

Обвинителството отвори 13 предистражни постапки за изборни нерегуларности

Основното јавно обвинителство отворило 13 предистражни постапки поради сомнеж за изборни нерегуларности од кои за шест предмети постои основано сомнение за поткуп и злоупотреба на избирачкото право, а отворени се и дополнителни седум предмети, но за нив постапката е во фаза на прибирање на материјални докази.