Полициско куче доби отказ

Германскиот овчар Гавел добил отказ во австралиската полиција бидејќи бил „премногу љубезен“ за овој вид работа.

Наместо барање дрога и фаќање крадци, кучето повеќе се интересирало за играње и мазење. Меѓутоа, Гавел не останал долго „невработен“. Бидејќи е убав, друштвен и разигран, добил уште подобра за работи и станал гувернерско куче. Имено, гувернерот на сојузната држава Квинсленд, Гавел го запознал уште како кученце.

Кога слушнал дека нема да оди на полициски тренинг, веднаш го вдомил и кучето сега живее во гувернерската резиденција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *