Connect with us

Магазин

Добила платено отсуство за нега на болно куче

Италијанка ја добилa битката за платени слободни денови за да се грижи за своето болно куче, известиле од италијанско здружение за заштита на животните, поздравувајќи го случајот без преседан.

– Станува збор за важен чекор напред кога е во прашање грижата за животните – изјавиле од здружението.

Работодавачот ѝ овозможил дводневен платен одмор на Италијанката за да може да го негува своето куче. Жената живееле сама, а на песот му била потребна итна ветеринарна помош.

Во објаснувањето стоело дека на жената ѝ се дозволени платени слободни денови поради „сериозни лични или семејни проблеми“.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Актуелно