Connect with us

Економија

Продолжува комисиската расправа по предлог-буџетот за 2018

Во Собранието на Република Македонија ќе продолжи расправата по предлог-буџетот за 2018 година.

Општиот претрес по предлогот започна завчера и според деловникот трае 10 работни денови.

Според парламентарното мнозинство, предложениот буџет е граѓански, креиран на реални проекции. Од опозицијата пак велат дека тој воопшто не е реформски.

Актуелно