Connect with us

Македонија

(ВИДЕО) Заева: Живот без насилство е право, а не привилегија

„Живот без насилство е право, а не привилегија“. Ова е пораката на Зорица Заева, покровител на денешната дебата „Заедно против насилство врз жените“, која се одржа во Струмица, организирана од страна на Организација на жени од Струмица.

На дебатата присуствуваше и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, која ја истакна важноста од ратификација на Истанбулската конвенција, а која во моментот е во процедура во Владата на Република Македонија.

Актуелно