(ВИДЕО) Фетаи: Ударот на една жена, е удар на целото општество

„Во моментот кога ќе решиш да удриш жена сети се дека и тебе те родила жена“, вели обвинителката од Специјалното јавно обвинителство, Фатиме Фетаи во кампањата „Стави точка“, против насилството врз жени и девојчиња.

-Ние како општество, доколку не преземеме ништо, стануваме соучесници во насилството врз жени. Ударот на една, е удар на целото општество. Удар на секоја една, е удар на секој еден од нас, вели Фетаи.

Фатиме Фетаи: „Ние како општество, доколку не преземеме ништо, стануваме соучесници во насилството врз жени. Ударот на една, е удар на целото општество. Удар на секоја една, е удар на секој еден од нас.“
#16дена #СоСрцеЗаСекојаЕдна
Вклучи се на: https://vklucise.mk/

Posted by Стави точка on Saturday, December 2, 2017