Connect with us

Македонија

(ВИДЕО) Професори по казнено право, адвокати и обвинители на дебата: Легализација на канабис – да или не

Здружението за канабис и зелени политики Билка од Скопје во соработка со Здружението за млади кривичари организира дебата – „Легализација на канабис – да или не“.

На дебатата која ќе се одржи на 12 декември на Правниот факултет Јустинијан први, ставовите ќе ги спротивастават професорите по казнено право, Никола Тупанчевски и Александра Деаноска, обвинителката од Специјалното јавно обвинителство, Ленче Ристоска, адвокатот Јанаки Митровски, судијата Владимир Туфегџиќ и Др Драгана Кипријановска.

Легализација на канабис во МК, да или не?

Заедно со Young Penalists Association of Macedonia ги здруживме силите организирајки ја оваа научна дебата а во насока на легализација/декриминализациј на канабис во Македонија.All credits of the video Kike Man

Posted by Билка – Bilka on Friday, November 24, 2017

Актуелно