Connect with us

Македонија

Ученици украле 60 компјутери, се „збогатиле“ за 550 илјади денари

Двајца малолетници украле 60 мини компјутери од основното училиште „Наим Фрешари“ во село Студеничани. Откако биле фатени, поднесени се кривични пријави против 16-годишниот Е.Ф. од Студеничани, 17-годишниот В.А. од Скопје и 22-годишниот Ј.Ш., сите од Студеничани.

Од МВР наведуваат дека тие во текот на октомври го отвориле прозорецот на една од училниците и одзеле 60 компјутери и 20 продолжни кабли по што избегале, со што се стекнале со протвправна корист од околу 550 илјади денари. Откако се фатени, компјутерите се вратени во основното училиште „Наим Фрашери“.

Актуелно