Connect with us

Македонија

(ВИДЕО) „Терористите“ Маневски и Жугиќ го згрешија знамето на Македонија

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ кои вчера ја бојкотираа работата на Советот на Град Скопје поради како што рекоа, солидализирање со притворените за крвавиот упад во Собранието го згрешија државното знаме.

Сонцето од знамето на нивните блузи со натпис „И јас сум терорист“ наместо со жолта боја, беше со црвена. Инаку, на самиот почеток на седницата, за збор се јави советникот Михајло Маневски, а со него на говорницата застанаа актерката и советничка, Јелена Жугиќ, Владо Поповски и другите советници од ВМРО-ДПМНЕ.

Актуелно