(ВИДЕО) Морска желка „шверцувала“ кокаин вреден скоро 53 милиони долари

Крајбрежната стража на САД, во близина на брегот на Флорида, спасила морска желка заплеткана во 800 килограми чист кокаин.

Животното било заробено меѓу 26 поврзани пакети кокаин, кога патролата ја пронашла во меѓународните води.

Јажињата со кои биле врзани пакетите дрога, биле замотани околу вратот и нозете на желката.

Запленетата дрога се проценува на 52,3 милиони долари.

Морска желка „шверцувала“ кокаин вреден скоро 53 милиони долари

Морска желка „шверцувала“ 800 килограми чист кокаин http://den.mk/archives/4786

Posted by Den.mk on Saturday, December 23, 2017