Connect with us

Македонија

(ВИДЕО) Делегатите гласаат за единствениот кандидат за наследник на Груевски

Во Домот на културата во Валандово делегатите гласаат за фаворитот на Никола Груевски, Христијан Мицкоски.

За да биде избран за претседател, Мицкоски треба да има мнозинство од вкупниот број делегати. Тогаш, согласно конгресната агенда, Мицкоски ќе има обраќање пред делегатите. Бројот на присутни делегати денеска порасна на 438.

Синоќа, пред почетокот на конгресот, Мицкоски рече дека им подава рака на неговите партиски неистомисленици, меѓу кои и Илија Димовски и Антонијо Милошевски, кои не присуствуваа на когресот, а чија иницијатива за одлагање на конгресот и бирање колективно раководство, не беше прифатена.

Актуелно