Connect with us

Македонија

(ВИДЕО) Саити: Стравувувам од евентуален клиентелистички пристап на судиите кон новата власт

Врховниот судија и претседател на Здружението на судии, д-р Џемали Саити за 360 степени го коментираше новиот избор на судии на Судскиот совет кој предизвика многу реакции во јавноста и коментари дека советот се поставил да одработи во интерес на новата власт.

Тој потенцираше дека треба да се внимава во почитување на законските одредби и воспоставените процедури.

Актуелно