Connect with us

Македонија

(ВИДЕО) Јовески избран за државен јавен обвинител

Со 61 за и еден воздржан, Љубомир Јовески е избран за државен јавен обвинител.

Собранието го избра на трет обид, откако два пати немаше кворум, односно 61 пратеник за негов избор.

Пратениците на 15. месецов ја завршија дискусијата по владиниот предлог за обвинител, кој претходно до нив како единствен позитивно оценет го испрати Советот за јавни обвинители.

Јовески избран за државен јавен обвинител

Љубомир Јовески е новиот државен јавен обвинител – http://den.mk/archives/4839

Posted by Den.mk on Monday, December 25, 2017

Актуелно