(ВИДЕО) Ременски: Срамен партиски говор, Иванов со истата реторика на ВМРО-ДПМНЕ

Пратеничката Фросина Ременски по обраќањето на претседателот Ѓорге Иванов рече дека изразуваат жалење за реториката која иста со онаа на ВМРО-ДПМНЕ. Вели, ова е срамен партиски говор

– Десет години Иванов за ништо не крена глас, ниту за монтираните процеси, ниту за корупцијата, ниту за прогонот на неистомидленици, ниту масовните грабежи, ниту за настаните од 24 декември 2012 година, а најмлку за обидот за нарачаните убиства во собранието на 27 април. Наместо да се прецизираат причинителите меѓу кои е и тој самиот. Тој се обидува да фрли дамка на обидите на владата за унапредување на добрососедските односи. Иванов не е претседател на сите граѓани, рече Ременски.

Ременски: Срамен партиски говор, Иванов со истата реторика на ВМРО-ДПМНЕ

Ременски: Срамен партиски говор, Иванов со истата реторика на ВМРО-ДПМНЕ – http://den.mk/archives/4930

Posted by Den.mk on Tuesday, December 26, 2017