(ВИДЕО) Грујевски и Бошковски од суд во полициско комбе

Откако солунскиот суд одобри екстрадиција за двајцата поранешни началници на УБК, Горан Грујевски и Никола Бошковски, тие беа изнесени од солунскиот суд и беа внесени во полициско комбе.

Како што објави ТВ24, Судот одобри екстрадиција за двајцата поранешни началници по што тие поднеле жалба против одлуката.

Грујевски и Бошковски беа уапсени во октомври на аеродромот во Солун при обид со лажни бугарски пасоши да заминат со авион за Будимпешта.