(ВИДЕО) Поплава на ЈФК во Њујорк, евакуацијана меѓународен терминал

Истекување вода на аеродромот ЈФК во Њујорк предизвика поплава во одделението за багаж, поплави багаж и одложи меѓународни летови на Терминалот четири.

Наредена е делумна евакуација на терминалот што е главен терминал за пристигнување на меѓународен воздушен сообраќај.

На видео снимки на социјални мрежи се гледа голема количина вода и вода што се слива низ ѕидот на терминалот. Засега нема пријавено дека има повредени ниту што е причина за истекувањето вода.