Измените на законот за пушење на пленарна седница во Собранието

SYDNEY, AUSTRALIA - AUGUST 01: In this photo illustration a man smokes on August 1, 2013 in Sydney, Australia. In a plan announced today, the government will increase the excise on tobacco by 12.5 per cent annually over the next four years, raising over AUD$5 billion. The hike is estimated to increase the cost of cigarettes by AUD$5 by 2016, and is the first increase in the tobacco excise since 2010. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Собраниската Комисија за здравство денеска ги проследи на понатамошна постапка на пленарна седница измените на Законот за заштита од пушењето по скратена постапка, проследен од пратениците на СДСМ и ДУИ.

Целта на измените е бришење на дел од еден став кој го дефинира просторот за пушење надвор од угостителскиот објект.

Од членовите присутни на денешната седница немаше гласови „за“ предлогот, односно четири пратеници гласаа воздржано и двајца беа против.