Connect with us

Македонија

Македонија пат предупредува за можни одрони

Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно по претежно влажни коловози. Дожд со слаб интензитете врне во Ресен , Крушево, М.Брод, Буково, Ѓавато и Пресека.

Намалена видливост 50 – 100 м поради магла има на патни правци Тетово – П. Шапка и Гостивар – Стража. На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Актуелно