По прераспоредувањето: Кои судии ќе судат по предметите на СЈО

Одделение за организиран криминал и корупција:

КОК бр. 51/17 од обвинителството означен како „Тарифа“ – судија Софче Гаврилова – Ефремова.

КОК бр. 60/17 од обвинителството означен како „Трезор“ – судија Џанета Бегтовиќ.

КОК бр. 59/17 од обвинителството означен како „Тенк“ – судија Добрила Кацарска.

КОК бр. 62/17 од обвинителството означен како „Титаник 2“ – судија Огнен Ставрев.

КОК бр. 57/17 од обвинителството означен како „Топлик“ – судија Осман Шабани.

КОК бр. 64/17 од обвинителството означен како „Тендери“ – судија Осман Шабани.

КОК бр. 53/17 од обвинителството означен како „ТНТ“ – судија Огнен Ставрев.

КОК бр. 52/17 од обвинителството означен како „Траекторија“ – судија Горан Бошевски (стар распоред ).

КОК бр. 40/17 од обвинителството означен како „Триста“ – судија Добрила Кацарска.

КОК бр. 47/17 од обвинителството означен како „Таргет/Тврдина“ – судија Џанета Бегтовиќ.

КОК бр. 30/17 од обвинителството означен како „Транспортер“ – судија Добрила Кацарска.

КОК бр. 53/10 од обвинителството означен како „Сопот“ – судија Владимир Туфегџиќ.

КОК бр. 99/16 од обвинителството означен како „Шпион“ – судија Владимир Туфегџиќ.

Предмети по обвинителен акт поднесен од Основно јавно обвинителство за организиран криминал и корупција:

КОК бр. 66/17 во јавноста познат како „Монструм“ – судија Огнен Ставрев.

Оддел Кривично – полнолетни:

К.бр. 1959/17 од обвинителството означен како „Тортура“ – судија Александра Ристеска.

К.бр. 1905/17 од обвинителството означен како „Титаник 3“ – судија Оља Ристова.

К.бр. 1904/16 од обвинителството означен како „Насилство Општина Центар“ – судија Душан Јосифов.

К.бр 1459/17 од обвинителството означен како „Труст“ – судија Лидија Зимбовска ( стар распоред )

За останатите предмети кои сеуште не се распределени и обвинителните акти кои сеуште не се оценети, судот ќе информира дополнително. Предметите за кои е насрочена главна расправа, термините се веќе објавени на веб -страницата на судот во делот Календар на судење.