Стоилов: Одбраната го реши натпреварот

Тесна но голема победа на Македонија против Словенија. Стојанче Стоилов во изјава за медиумите веднаш по натпревар изјави дека победата е долгоочекувана.

– Мислам дека одбраната го реши натпреваорт. Долго ја очекувавме оваа победа. Не треба да се залетуваме, одиме чекор по чекор, кратко изјави Стоилов.

Македонските ракометари конечно ги наплатија сметките против Вујовиќ и Словенците. Следен противник е Црна Гора.