Connect with us

Македонија

Против загадувањето се „протестира“ на социјалните мрежи, пред Влада одвај педесетина граѓани

Протестите на скопјани за чист воздух пред Владата со слаб одзив. Педесетина граѓани со пароли „Вие и вашите деца дишете друг воздух?! “, „Сакам да дишам“, „Чист воздух – здрави деца“ и денеска побараа да се носат мерки кои ќе дадат резултати, бидејќи актуелните мерки кои се преземаат не прават ништо.

Инаку граѓаните на социјалните мрежи секојдневно споделуваат статуси и фотографии, но кога станува збор за протестите, повторно речиси никој не излегува на улиците.

Загадувањето е алармантно во Скопје и во неколку други градови во земјава.

Фото: РСЕ

Актуелно