Уште една победа: Македонија – Црна Гора (29:28)

Со голема напнатост заврши натпреварот меѓу Македонија и Црна Гора со резултат 28:29 со победа за Македонија.

Во текот на второто полувреме Македонија губеше со еден разлика, потоа резултатот се изедначи и до крајот беше незивесно.

Првото полувреме меѓу Македонија и Црна Гора заврши со резултат од 16:15 на Европското првенство што се одржува во Загреб, Хрватска.

Играч на мечот е нашиот Филип Кузмановски.