(ВИДЕО) Македонија – Германија нерешено

Со резултат 25:25 Македонија изигра нерешено со Германија, со што нашите репрезентативци останаа на првото место во групата.

Во текот на второто полувреме речиси цело време беше изедначено. Во последните 10 секунди топката беше во рацете на германците, но не успејаа да го дадат победничкиот гол.

Македонија со еден разлика претходно ги победи репрезентациите на Словенија и Црна Гора.

Борко Ристовски е играч на мечот со 12 одбрани.