(ВИДЕО) Османи: Иванов не разочара, не успеа да излезе од матрицата на функционирање

Османи денеска истакна дека непотпишувањето на Законот за употреба на јазиците од страна на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов не е изненадување, но дека е разочарување.

Бујар Османи за ветото на Иванов

Османи: Иванов не разочара, не успеа да излезе од матрицата на функционирање – http://den.mk/archives/5873

Posted by Den.mk on Thursday, January 18, 2018

– Разочарани сме иако не дека не беше очекувано, но сепак мислевме дека ќе го искористи моментумот да прати порака. Претседателот е кохезивен центар кој треба да ги спои етничките заедници, таа улога не ја одигра. Имаше можност во последната година да испрати таква порака, но очигледно не може да излезе од неговата матрица на функционирање, рече Османи.

Според него, претседателот треба да е кохезивен, а според него не може да излезе од матрицата на функционирање.