Connect with us

Македонија

Почна протестот за убиството на малиот Алмир

Стотина граѓани излегоа на протестот на Камени мост против одлуката на обвинителството да се преквалификува делото за убиството на малиот Алмир во Куманово.

„Обвинителите го убиваат Алмир по втор пат?!“, „Правда за Алмир“ и „Убиство, а не сообраќајна несреќа“, се дел од написите на Фејсбук, каде се најави денешниот протест.

За убиството на малиот Алмир му се суди на Бобан Илиќ. Осомничениот се товари дека го прегазил четиригодишниот Алмир на улицата „Борис Кидрич“.

За истиот настан е поднесено обвинение за сторено крвично дело „насилство“ против три други лица, таткото на детето, Седат Алиу, Сами Демири и Абдула Алиу.

Актуелно