(ВИДЕО) Веселинов ги презентираше приоритетите на бугарското претседателство со Советот на Европската Унија

Владата на Република Македонија на денешната, 50-та редовна седница, првата точка на дневниот ред им ги отстапи на амбасадорот на Република Бугарија во нашата земја Иван Великов Петков и на шефот на делегацијата на ЕУ во Република Македонија Самуел Жбогар.

Амбасадорот на Република Бугарија Иван Великов Петков пред членовите на Владата ги презентираше програмата и приоритетите на бугарското претседателство со Советот на Европската Унија, додека амбасадорот Жбогар изрази поддршка на процесите поврзани со европските интеграции на нашата земја.