Мицкоски: Го очекуваме предлогот за името, не сакаме да влијаеме на процесот

ВМРО-ДПМНЕ го очекува предлогот за името, но не сакаме да се мешаме за да не влијаеме на процесот, вели во интервју за грчката телевизија Антена лидерот на опозициската партија, Христијан Мицкоски.

Тој вели дека има позитивна атмосфера, но не ја знае причината за тоа бидејќи со доаѓањето на новата влада нема никакви информации за текот на преговорите. Мицкоски не ги коментира можните предлози.