Севернокорејски медиуми: Направете чекор кон обединување

Северна Кореја упати синоќа соопштение до „сите Корејци во државата и во странство“ во кое се наведува дека тие би требало да направат чекор во насока на обединување без помош на други држави.

Во пораката се додава дека сите Корејци би требало да „промовираат контакти, патувања и соработка на Северна и Јужна Кореја“ и нагласува дека Пјонгјанг ќе ги „уништи“ сите предизвици што се поставуваат за повторно обединување на Корејскиот полуостров, јавија државните медиуми.