Фатиме Фетаи избегнала атентат?

Пред три дена во билтенот на МВР имаше објавено приведување на крадци во Куманово, Тетово и селото Боговиње, но без детали што поточно се случило, иако во билтенот секогаш има детали за апсењето.

Сепак, дневниот весник Лајм пишува дека зад овој инцидент се крие нешто поголемо од ова. Според весникот, се работело за сценарио за усбиство на обвинителката од Специјалното јавно обвинителство, Фатиме Фетаи во нејзиниот дом во Боговиње.

Пред нејзиниот дом имало три автомобили со лажни регистарски табилци.