За три дена 30 сообраќајки, пајакот кренал 166 возила

Во текот на изминатите денови (9, 10, и 11.02.2018 година), на подрачјето на Сектор за внатрешни работи Скопје се случиле 30 сообраќајни незгоди од кои една со тешки телесни повреди, 15 со телесни повреди и 16 со материјална штета.

При сообраќајните незгоди едно лице се здобило со тешки телесни повреди додека 24 со лесни телесни повреди. Од преземените мерки и активности констатирано е дека 79 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената, 43 возачи се исклучени од сообраќајот бидејќи 35-мина од нив управувале возило без да се стекнат со право за управување на моторно возило, а осумина управувале возилото под дејство на алкохол.

Исто така 40 возила се исклучени од сообраќај: седум биле технички неисправни, додека кај 33 возила била истечена важност на сообраќајната дозвола. Единаесет возачи се санкционирани бидејќи ја поминале крстосницата на црвено светло, а двајца заради неправилно престројување. Во однос на пешаците санкциониран е еден пешак кој поминал коловоз надвор од пешачки премин.

Во текот на изминатите денови исто така издадени се 218 мандатни платни налози, додека 166 возила се подигнати со “Пајак”.