Скопјанец фалсификувал диплома од српско училиште за да го вработат во Управа за водење на матични книги

Секторот за внатрешни работи Скопје поднесе кривична пријава против М.П.(44) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „фалсификување исправа“.

Во текот на 2013 година пријавениот, заради вработување во Управата за водење на матични книги-Подрачно одделение за матично работење Скопје, приложил диплома со невистина содржина за положен четврти степен издадена од Техничко училиште “Зеќир Мусиќ” од Р.Србијa.