Connect with us

Свет

Макрон ги исели новинарите од Елисејската палата

Новинарите ќе бидат преместени надвор од Елисејската палата на Емануел Макрон, со што ќе имаат помал увид во активностите на шефот на државата.

Портпаролот на претседетелот истакна дека причината за оваа промена е од оперативна природа, а не за да се намали увидот во активностите на претседателот.

Актуелно