Connect with us

Македонија

Се урива постаментот на Ќосето пред Врховен

Постаментот на кој беше поставен споменикот на Андон Јанев-Ќосето пред Врховниот суд денеска се урива.

Споменикот на Ќосето беше отстранет пред неколку недели, а градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов рече дека на тоа место ќе се засади дрво под кое ќе биде изгравиран Членот 10 од Општата повелба за човекови права на Обединетите нации.

ФОТО: www.mkd.mk

Актуелно