Затвореник се обесил во затворот во Битола

На 02.04.2018 година околу 06 часот во Затвор Битола, од страна на вработен во затворот, во Одделението за притвор пронајден е обесен И.Д.(54).

Смртта е констатирана од страна на лекар од Брза помош. Од страна на Јавен обвинител телото на починатиот е дадено на обдукција.

Увидот е во тек.