Груевски, Јанакиески и Рангелова не се чувствуваат виновни за „Насилство во Центар“

Екс премиерот Никола Груевски, Миле Јанакиески, Даниела Рангелова и останатите обвинети во случајот „Насилство во општина Центар“, но не се чувствуваат виновни.

Груевски во судот рече дека го разбира обвинението, но сепак не се чувствува виновен за нарачка на шамари и насилни протести.

На денешното рочиште е присутен и поранешниот градоначалник на општина Центар, Андреј Жерновски кој ќе одговори на прашањата на адвокатите, откако претходно беше испрашуван од страна на Специјалното јавно обвинителство.

За овој случај вина признаа четвртообвинетиот Томислав Лазаров и петообвинетиот Јордан Ристевски.