(ВИДЕО) Приказната на херојот од скопскиот маратон

Радован Велјановски ја воодушеви целата македонска јавност со негото скромно херојство, кога педесетина метри пред крајот на трката, крена момче со Даунов синдром во рацете, и заедно ја завршија трката.

Телевизија Сител ја донесе сторијата за Велјановски, кој е тој и што работи.