Здружението Билка на „Д Фестивал“ ќе држат предавање за правата на уживателите на канабис

Здружението за канабис и зелени политики БИЛКА Скопје на покана на организаторот ќе земеме учество на овогодинешниот „Д Фестивал“, кој ќе се оддржи во Дорјан, а каде учествуваат во катчето предвидено за здруженија на граѓани.

Членовите на БИЛКА ке учествуваат во интерактивен дел со публиката односно дел од основачите ке оддржат две предавања:

07. јули || 15:00-16:30
Адвокат Јанаки Митровски ќе одржи предавање на тема “Права на уживателите на канабис при контакт со полиција”

06. јули || 14:00-15:30
Др.Дарко Костовски, психијатар, кој ке оддржи предавање на тема Употреба на канабисот во психијатријата и при лекување на опијатски зависности.