ВИДЕО од птичја перспектива: Насилните протести за името пред полицијата да фрли солзавец и димни бомби

Фото: МВР

Министерството за внатрешнии работи објави ново видео од канделабрите пред Законодавниот дом, каде се гледа како демонстрантите фрлаат предмети кон полицијата.

Од МВР претходно соопштија дека спречиле насилен влез во Собранието, а за тоа вчера се приведени 26 лица. За вечерва е најавен нов протест.