Connect with us

Македонија

Пратениците во сабота ќе го бираат новиот состав на ДИК

Претседателот на Собранието Талат Џафери ќе ја закаже пленарната седница на која ќе се бираат членовите на Државната изборна комисија за во сабота, потврдуваат собраниски извори.

Освен членови на ДИК, пратениците ќе гласаат и измени во Законот за финансирање на партиите и измени во Законот за Влада, со што техничката влада по примерот на Пржинската ќе постои пред секои избори.

 

Актуелно