Ги лажел дека ќе им помогне да извадат бугарско државјанство, им земал 43.000 денари

Секторот за внатрешни работи Штип поднесе кривична пријава против З.И.(57) од Штип, за сторени две кривични дела „измама“.

Според Министерството за внатрешни работи, во периодот од декември 2016 до март 2018 година, пријавениот довел во заблуда двајца браќа од село Пешталево дека ќе им посредува за добивање на бугарско државјанство и бугарска патна исправа, при што му дале 43.000 денари.