Connect with us

Македонија

Иванов нема да гласа на референдумот

Претседателот Ѓорге Иванов нема да гласа на референдумот за ЕУ и НАТО бидејќи нема да биде во државата, известуваат од неговиот кабинет.

Кабинетот известува дека Иванов на 30. септември ќе биде претставник од Македонија на Генералното собрание на Обединетите нации.

Според нив, оваа година му паѓа на претседателот да оди во Њујорк, согласно догорениот „систем на ротација“ според кој една година оди премиерот а друга претседателот.

Актуелно